Om Sirenene


Studinekoret Sirenene er det offisielle studinekoret ved Universitetet i Bergen.  Vi har et variert repertoar som strekker seg fra jazz via pop og klassiske innslag, til folkemusikk og samtidsmusikk, fra det uhøytidelige og morsomme, til det seriøse og utfordrende.


Vi legger vekt på å holde et høyt musikalsk nivå. I 2006 vant koret damekorklassen i den landsdekkende korkonkuransen Syng for oss. Deltakelse i den samme konkurransen i 2010, ga oss hele fire priser: i tillegg til andreplass i både klasse for damekor og klasse for scenisk uttrykk, vant vi både publikumsprisen og juryprisen ”Grand Prix”. CD-innspilling våren 2008 står også på merittlista.

I tillegg  deltok koret i historiens første norgesmesterskap for kor høsten 2012, ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Sirenene stilte i klassene «like stemmer A» og «rytmisk», og fikk henholdsvis andre- og førsteplass. I tillegg vant koret Grand Prix-finalen, og dermed hele norgesmesterskapet!

Samtidig er vi et sosialt kor, og vi er aktive både i studentmiljøet i Bergen, og det nasjonale studentkormiljøet.

Gruppe


Høsten 1996 ble det tatt initiativ til et kor for jenter som jobbet på Det Akademiske Kvarter. Dette var forløperen til Studinekoret Sirenene som ble konstituert 28. april 1997. Navnet og inspirasjonen er hentet fra den greske mytologien hvor vakre kvinner sitter på en blomsterkledd øy og lokker sjømennene til seg med den vakreste sang.

Koret består i dag av rundt 30 jenter fra UiB og andre utdanningsinstitusjoner i Bergen. Vi øver hver mandag i Nygårdsgaten 1B.  Vår dyktige dirigent Amalie Skarsgaard, og andre kreative sjeler i koret arrangerer gjerne sanger for oss, og dette setter i aller høyeste grad særpreg på repertoaret. Er vi ikke helt tilfreds med de originale tekstene, går vi heller ikke av veien for å dikte egen tekst.

GLH_8692 bw


Det skjer mye i løpet av et semester i Sirenene. Oppdrag (les mer om Booking av oppdrag), konserter, turer og sosiale arrangement er fast inventar. Som medlem i Sirenene er du også en del av et aktivt studentkulturnettverk, og ikke minst en venninnegjeng (vil DU bli en Sirene?).

Etter mandagsøvelsene er det fukting av stemmebåndene og sosialt samvær med vårt kjære “broderkor” Mannskoret Arme Riddere. Gjennom studentkulturarrangementene UKA/UKEN i Trondheim, Ås og Bergen, knytter vi bånd til andre studentkor i Norge.


”Hen til Sirenene kommer du først, til kvinner som tryller
listig hver eneste mann som gjester den kyst hvor de
dveler. Den som er ukjent med faren og kommer så nær
at han henrykt hører Sirenenes sang, vil ei kunne komme tilbake …”
– Fra Homers Odyssé –